"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN HEYECANLANIN"  

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN HEYECANLANIN"

"Mars'ta Hayat" konulu Kısa Hikaye Yarışması Ödül Töreni, binlerce öğrenci ve Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi. Törende gençlere seslenen Bakan Selçuk, "Sizler bu ülkeye sahip çıkın. Yeter ki sizler okullarınızda, derslerinizde Türkiye'nin geleceği için heyecanlanın." dedi.


Bilge Çocuk Dergisi'nin "Mars'ta Hayat" konulu Kısa Hikaye Yarışması Ödül Töreni, İstanbul Tema Park'ta gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çocukların olduğu yerde sadece çocukların konuşması gerektiğini söyledi.

"Biz burada Türkiye'nin geleceği için varız, biz burada sizler için varız, biz burada bu topraklar için varız, kendi değerlerimiz için varız" diyen Bakan Selçuk, öğrencilere yönelik şunları söyledi: 

"Bugün bir dergiyle hepinizin Mars'la ilgili bir hikaye yarışmasına katılıyor olması aslında niye umutlanmamız, heyecanlanmamız gerektiğini gayet güzel açıklıyor. Sizin buradaki faaliyetleriniz içerisinde bulunmaktan son derece memnunum. Bunların sayısı artarak devam edecek. Yeter ki sizler bu ülkeye sahip çıkın. Yeter ki sizler okullarınızda, derslerinizde Türkiye'nin geleceği için heyecanlanın."

Yarışmada birinciliği Elazığ Cumhuriyet Orta Okulu'ndan Yusuf Çağrı Gürel, ikinciliği Kahramanmaraş Gazi Orta Okulu'ndan Didem Ülkü Demirci, üçüncülüğü ise Konya İhsan Kabadayı Orta Okulu'ndan Nezaket Sena Öngüner kazandı.

Ödül töreni sonrası çocuklar, oyun alanlarında eğlendi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.