TEKSTİL ALANINDA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GÜÇLENİYOR  
TEKSTİL ALANINDA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GÜÇLENİYOR

TEKSTİL ALANINDA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GÜÇLENİYOR

Millî Eğitim Bakanlığı mesleki ve teknik eğitimde sektörle işbirliklerini güçlendirmeye devam ediyor. 

Tekstil alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek, mezunlarının istihdamına destek olmak ve sektörün rekabet kabiliyetini yükseltmek amacıyla Türk Tekstil Vakfı ile Meslekî ve Teknik Eğitim İşbirliği protokolü imzaladı. Protokol Milli Eğitim eski Bakanı ve Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Emiroğlu ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmur Özer tarafından imzalandı.
 
Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Tekstil Vakfı ve Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından daha önce imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Adana, Kayseri ve Tekirdağ’da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve pansiyonları inşa edilmiş, donatımları gerçekleştirilerek Bakanlığa hibe edilmişti. İmzalanan bu protokol ile söz konusu okulların atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilerle güncellenerek donatılması sağlanacak, öğrencilere işletmelerde staj imkânı sağlanacak ve bu okullardaki öğretmenlere iş başı eğitimleri düzenlenecek.  İmzalanan protokol kapsamında ayrıca öğretim programlarının ve eğitim materyallerinin birlikte güncellenmesi ve hazırlanması, başarılı olan öğrencilerin projelerinin desteklenmesi ve mesleki ve teknik eğitime yönelik kariyer günü, rehberlik, yarışma gibi farkındalık faaliyetlerinin düzenlenmesi çalışmaları gerçekleştirilecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.