SİVAS'TA 140 YENİ NESİL ÖĞRETMEN ODASI YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI  
SİVAS'TA 140 YENİ NESİL ÖĞRETMEN ODASI YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

SİVAS'TA 140 YENİ NESİL ÖĞRETMEN ODASI YAPIMI İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Öğretmenlerin daha rahat ve verimli çalışmalarına olanak tanımak için tasarlanan 140 yeni nesil öğretmen odası yapımı için Millî Eğitim Bakanlığı ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasında protokol imzalandı. 70'i kent merkezinde, 70'i ilçelerdeki okullarda yapılacak yeni öğretmen odalarının ihtiyacı olan üretim, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilecek. Öğretmen odaları, 2021-2022 eğitim öğretim yılında kullanımda olacak.

Sivas'ta yapılacak 140 yeni nesil öğretmenler odası için Millî Eğitim Bakanlığı ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi arasında protokol imzalandı. 
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, imza töreninde, öğretmenlerin imkânlarını iyileştirmek istediklerini belirtti.
 
2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, öğretmen odalarının belli standartlara kavuşturulması için proje yürüttüklerini, protokolün de bu kapsamdaki çalışmalar arasında bulunduğunu söyleyen Selçuk, protokolle 70'i il merkezi, 70'i ilçelerde olmak üzere 140 yeni öğretmen odası inşa edileceğini bildirdi.
 
Bakan Selçuk, çalışmaya ildeki meslek liselerinin de malzeme, materyal ve tasarım konusunda katkı sağlayacağını belirterek, bunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. 
 
Öğretmenler odası tasarımlarının ciddi bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Selçuk, odalarda ayarlanabilir sehpalar, ortopedik koltuklar, çay makineleri, mikrodalga fırının yanı sıra toplantılar için teknik araçların bulunacağını anlattı. 
 
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, şunları kaydetti: "Öğretmenler odası dört duvardan oluşan mekânlar değil kurumsal kimliğin yeşerdiği, aitlik hissiyatının güçlendiği, ekip olma anlayışının geliştiği ortamlardır. Buralarda yeni fikirlerin üretilmesi, dostlukların, meslek dayanışmasının gelişmesi en büyük beklentimiz. Öğretmen odası; birlik, dirlik ve dayanışma odasıdır. Öğretmen odasında ayrım olmaz çünkü hepimiz çocuklar için çalışıyoruz. Bizim en büyük sermayemiz şefkatimiz, merhametimiz ve çocuklarımıza yönelik gösterdiğimiz sevgidir. Bunun için de öğretmenlerimizin rahatlaması, zihninin huzurlu olması lazım. Tabii ki bütün öğretmenlerimiz bu standartlardaki öğretmen odalarına bugün kavuşsun... Bunun için imkânlar ölçüsünde çalışıyoruz. Beklentimiz Sivas'ta kalmayıp daha çok ilimizde bu tür projeleri, belediyelerimizle, valiliklerimizle yapmak. Bununla ilgili müjdeleri bekliyoruz."
 
Sivas Valisi Salih Ayhan da tasarım beceri Atölyeleri ile çocuk kütüphaneleri kurulması, müzelerde etkinlikler düzenlenmesi gibi faaliyetlerle eğitimin sadece sınıflarda değil her ortamda sürdürülmesi için gayret ettiklerini belirtti. 
 
140 okuldaki öğretmen odasının zamanın ruhuna uygun düzenleneceğini söyleyen Ayhan, ihtiyacı olan diğer okulları da tespit ettiklerini, onlarla ilgili de çalışma yürüteceklerini dile getirdi.
 
Ayhan, eğitimin sadece Millî Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda olmadığını, çocuklarımızın geleceği için herkesin el birliğiyle katkı sunması gerektiğini söyledi. 
 
Öğretmenlerin yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde fedakarca çalıştıklarını ifade eden Ayhan, "Öğretmenlerimiz her şeye layıktır." dedi. 
 
Yerel yönetimler olarak eğitim dostu bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak istediklerini belirten Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin  "Eğitim, tüm toplumun ortak sorumluluk alanı. Biz bu nedenle Sivas Belediyesi eğitim camiasının emrinde dedik. Öğrencilerimiz için sürekli Valiliğimiz ve İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzle koordinasyon halindeyiz, her türlü ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. Yeni nesil öğretmen odaları yapımı protokolünde yer alan 140 okulumuzun 70'inin öğretmenler odası tarafımızdan yenilenecek." dedi. 
 
Bilgin, uzaktan eğitime destek için içlerinde bir yıllık interneti bulunan 4 bin tabletin geçtiğimiz günlerde internet ve cihaz ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırıldığını belirterek "Eğitime her türlü desteğe hazırız." diye konuştu.
 
Törende, Sivas'taki bazı okulların öğretmenler odalarına canlı bağlantı yapıldı.  
 
Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.