SERTAB ERENER'DEN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HATIRA: "BİR BAŞKADIR BENİM ÖĞRETMENİM"  
SERTAB ERENER'DEN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HATIRA:

SERTAB ERENER'DEN ÖĞRETMENLERE ANLAMLI HATIRA: "BİR BAŞKADIR BENİM ÖĞRETMENİM"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Sanatçı Sertab Erener'e "Öğretmenlerimize yıllarca unutulmayacak bir hatıra bırakmaya var mısınız?" davetiyle, 2020'nin 24 Kasım'ına, her tınısında yürekleri birleştiren unutulmaz bir eserin yine hiç unutulmayacak bir uyarlaması çıktı ortaya: "Bir Başkadır Benim Öğretmenim"...

Dünyaca ünlü sanatçımız Sertab Erener, Ayten Alpman'ın ilk kez 1972 yılında seslendirdiği "Bir Başkadır Benim Memleketim" adlı şarkısının sözlerini öğretmenlerimize uyarladı ve eşsiz yorumuyla seslendirdi. Şarkının düzenlemesini ise müzisyen Emre Kula yaptı.
 
Öğretmenlerimizin gözlerindeki ışıltıyı öğrencileriyle buluşturduğu; doğayı, insanları, hayatı sevmeyi öğrettiği; sınıfların, okul bahçelerinin, köy okullarının sıcaklığını hissettirdiği klip ise salgın öncesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki okullarımızda kaydedilen arşiv görüntüler kurgulanarak oluşturuldu.
 
Klipte bilgi ve sevgileriyle çocuklara ışık olan öğretmenlerin; bugün görevde olan 1 milyon öğretmen, yıllarca büyük bir fedakârlıkla eğitim meşalesini taşıyan emekli öğretmenler ve şehit öğretmenlerle ebediyete uğurlanan tüm öğretmenleri temsil ettiğini belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şarkıyı öğretmenlerimize uyarlayan ve güzel sesiyle bizlere ulaştıran sanatçımız Sertab Erener ve müzisyen Emre Kula'ya, klibin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 2012 yılında yitirdiğimiz, bizi bu unutulmaz şarkı ile birbirimize kenetleyen Ayten Alpman'ı da saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.
 
Şarkının yeniden uyarlanan sözleri:
 
Bir Başkadır Benim Öğretmenim
 
Dünya neden dönüyor
Kalbim nasıl çarpıyor
Hayatı bir tahtaya yazarmış
Benim adım kaç harfmiş
Bir yıl kaç gün edermiş
Hepsini bilir benim öğretmenim.
Lay lay lay lay lay lay...
 
Kuşlar nasıl uçuyor
Her ağaç nasıl büyüyor
Kitaplar dolusu anlatırmış
Doğanın kalbi varmış
O da nefes alırmış
Hepsini bilir benim öğretmenim
Lay lay lay lay lay lay...
 
İyi insan olmayı
Sonunda barışmayı
Sabırla bıkmadan öğretirmiş
Annemin sıcağından
Babamın kollarından
Sana emanetim öğretmenim
Lay lay lay lay lay lay...
 
Bir başkadır benim öğretmenim...
 
Klibe ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.