ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA "100 YILA BAKAN GENÇLER ŞİİR YARIŞMASI"  
ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA "100 YILA BAKAN GENÇLER ŞİİR YARIŞMASI"

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünce, cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılacak etkinlikler kapsamında, Türkiye geneli özel öğretim kurumlarında öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik 100 Yıla Bakan Gençler Şiir Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular 9 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. 

Millî Eğitim Bakanlığınca, millî, manevi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması, millî mücadelenin köklü hatırasını yaşatmak, lise çağındaki gençler arasında şiiri özendirmek amacıyla MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullarda öğrenim gören lise öğrencilerine yönelik cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla şiir yarışması düzenlenecek. 
 
100 Yıla Bakan Gençler Şiir Yarışması; okul, ilçe ve il birincilerinin belirleneceği üç aşamadan oluşuyor. 
 
Ödüllendirme
Yarışmaya katılan il birincileri için "Katılım Belgesi'' MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek. Yarışmada okulları bazında dereceye giren katılımcılara özel okullar tarafından ödül verilecek.
 
Ayrıca dereceye giren katılımcılara il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından ödül verilecek.
 
İl birincisi olarak seçilenler arasından beş öğrenci Bakanlığa davet edilerek temsili ödül programı düzenlenecek ve bu öğrenciler için Ankara gezisi düzenlenecek.
 
İl birincilerinin eserleri MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasında yer alacak ve komisyon tarafından uygun görülen eserler şiir kitabı olarak yayımlanacak.
 
100 Yıla Bakan Gençler Şiir Yarışması Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.