OSB İSTİŞARE TOPLANTISINDA MESLEKİ EĞİTİM ELE ALINDI  
OSB İSTİŞARE TOPLANTISINDA MESLEKİ EĞİTİM ELE ALINDI

OSB İSTİŞARE TOPLANTISINDA MESLEKİ EĞİTİM ELE ALINDI

Mesleki eğitim konusunun da ele alındığı Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı, İstanbul'da gerçekleştirildi. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu iş birliğinde düzenlenen istişare toplantısına Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ve sektör temsilcileri katıldı.
 
Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, toplantıda meslekî ve teknik eğitimde yeni yaklaşımlar ve sektörün yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için geliştirilen yeni okul modelleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ise meslekî ve teknik eğitim sürecine ilişkin yapılan çalışmalarla birlikte teknik bilgiler verdi. Meslek liseleri yönetim, insan kaynakları, finansman ve OSB'ler içine meslekî ve teknik eğitim okullarının açılması ve bu okulların pansiyonlu olması gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  
 
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner de özel meslek liselerinin standartları ve açılış şartlarına ilişkin bilgiler verdi.
 
Toplantıda ayrıca OSB bünyesindeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunuldu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.