ÖĞRETMENLERE 24 KASIM ARMAĞANLARI  
ÖĞRETMENLERE 24 KASIM ARMAĞANLARI

ÖĞRETMENLERE 24 KASIM ARMAĞANLARI

Millî Eğitim Bakanlığının girişimiyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama haftası kapsamında özel indirimler uygulandı.  

THY'den yurt içi uçuşlarda öğretmenlere özel yüzde 20 indirim
 
Türk Hava Yolları (THY) Öğretmenler Günü dolayısıyla, Miles&Smiles üyesi öğretmenler ile birlikte seyahat ettikleri eş ve çocuklarına 1 Kasım 2023-20 Nisan 2024 tarihleri arasındaki yurt içi seyahatlerinde yüzde 20 indirim uyguladı.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından öğretmenlere tüm tren seyahatlerinde yüzde 15 indirim yapılıyordu. 24-30 Kasım Öğretmenler Günü haftasında ise Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile ana hat trenlerinde öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacak.
 
Söz konusu indirimden Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel okullarda çalışan öğretmenler ile araştırma merkezleri dâhil yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları ve yabancı ülkelerde çalışan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenler de faydalanabilecek.
 
Öğretmenlerin indirim uygulamasından faydalanabilmeleri için öğretmen kimlik kartlarının ibraz etmeleri yeterli olacak.
 
PTT yüzde 20 indirim uygulayacak
Öte yandan Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü de 20-25 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerin yurt içi varışlı APS, Kurye ve Posta Kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim uygulayacak.
 
Diğer bir armağan da Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek. 24 Kasım 2023 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Konya, Sivas, Van ve Kayseri Devlet Tiyatroları Müdürlükleri Yerleşik Sahnelerinden her bir öğretmen, dört adet ücretsiz bilet alabilecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ise 24 Kasım Öğretmenler Günü ve haftası dolayısıyla 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında "yayinsatis.diyanet.gov.tr" internet sitesi üzerinden yüzde 40 indirimli kitap kampanyası düzenledi. Bu kapsamda ayrıca 150 lira ve üzeri alışverişlerde kargo ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.