Öğrencilere karnenin yanında "Sosyal Etkinlik Belgesi" verildi  
Öğrencilere karnenin yanında

Öğrencilere karnenin yanında "Sosyal Etkinlik Belgesi" verildi

2017-2018 eğitim öğretim yılı aralık ayında başlayan e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü pilot uygulaması 81 ilde 162 ortaokulda sona erdi. Pilot uygulama yapılan okullarda öğrenim gören 48 bin 955 öğrenci ilk defa karnelerinin yanında Sosyal Etkinlik Belgesi aldı.

Öğrencilere karnenin yanında

Öğrencilerin okul içinde ve dışında gerçekleştirdiği bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif etkinlikler ile toplum hizmeti çalışmalarını içeren bir belge olan Sosyal Etkinlik Belgesi ile öğrencilerin yalnızca akademik başarıları değil, sosyal başarıları da ortaya konmuş olacak. Öğretmenlerinin elinden karnelerinin yanında ilk defa Sosyal Etkinlik Belgesi alan pilot okullarda öğrenim gören öğrencilerin “Bir elimde akademik, bir elimde sosyal karnem” diyerek mutluluklarını ifade ettiler. İlk defa böyle bir belge ile karşılaşan veliler ise, uygulamadan çok memnun kaldıklarını belirterek çocuklarının ders başarılarını gösteren karnenin yanında sosyal başarılarını da gösteren bir belge almalarının öğrenciler açısından katıldıkları sosyal etkinliklerden gurur duyduklarını ifade ettiler.
 
Pilot uygulamada elde edilen verilerin analiz edilerek gerekli güncellemelerin yapılması ve e-Okul Sosyal Etkinlik Modülünün ikinci dönem ülke genelinde açılması planlanıyor.
 
Modülde, sosyal etkinlikler; bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere beş alandan oluşuyor. Modül ile sosyal etkinliklerin, nicelik ve nitelik olarak daha sistemli ve kapsamlı yapılabilmesi için kayıtlı, ölçülebilir veri haline getirilmesi ve daha önemlisi yaygınlaştırılarak artırılması hedefleniyor.
 
Sosyal Etkinlik Belgesi sayesinde sosyal anlamda hem öğrenciler kendilerini, hem de veliler ve öğretmenler öğrencilerini daha iyi tanıma imkanına sahip olacak.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.