MİLLÎ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ, G20 EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISINA KATILDI  
MİLLÎ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ, G20 EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

MİLLÎ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI REHA DENEMEÇ, G20 EĞİTİM BAKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, G20 Eğitim Bakanları toplantısında, "Sanal hareketliliği kullanarak, müfredata diğer kültürleri daha fazla dahil ederek, tarih eğitiminde daha objektif olarak ve duygusal ve sosyal becerileri daha iyi kazandırarak evde uluslararasılaşmayı teşvik etmeliyiz."

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan tarafından dönem başkanlığı sürdürülen G20 kapsamında G20 Eğitim Bakanları toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. 
 
Toplantıya, Türkiye'nin yanı sıra diğer G20 üyesi ülkeler, Avrupa Birliği davetli ülkeler Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uluslararası kuruluşlardan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İslam Kalkınma Bankası (IDB), Körfez Ülkeleri için Arap Eğitim Bürosu (ABEGS), Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) katılım sağladı. 
 
Toplantıda 2020 yılı G20 gündeminde yer alan, "Erken Çocukluk Döneminde Teknoloji Kullanımı", "Eğitimde Uluslararasılaşma" ve "Pandemi Döneminde Eğitimin Sürekliliği" konuları görüşüldü ve G20 Eğitim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan bildiri kabul edildi.
 
"Evde uluslararasılaşmayı teşvik etmeliyiz."
G-20 Eğitim Bakanlarına "Vize sorunları, diplomaların tanınması ve kalite güvencesi gibi hareketliliği zorlaştıran engellere çözüm bulmalıyız." çağrısında bulunan Bakan Yardımcısı Denemeç, hareketlilik ve evde uluslararasılaşma yolu ile uluslararasılaşmayı teşvik ederek çocukların küresel vatandaşlar olarak yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: Sanal hareketliliği kullanarak, müfredata diğer kültürleri daha fazla dahil ederek, tarih eğitiminde daha objektif olarak ve duygusal ve sosyal becerileri daha iyi kazandırarak evde uluslararasılaşmayı teşvik etmeliyiz. Eğitimde sürekliliği sağlamak için güvenilir, zengin, içermeci ve erişilebilir bir çevrimiçi öğrenme platformunun önemine vurgu yapmak istiyorum. Türkiye'de yaklaşık 18 milyon öğrenci Bakanlığımızın çevrimiçi öğrenme platformundan yararlanmıştır. Uzaktan eğitim süreci boyunca 2,9 milyar tıklanma ile küresel çapta en çok ziyaret edilen eğitim siteleri içinde üçüncü sırada yer almıştır. Pandemiden sonra bu platformlar yüz yüze eğitimi tamamlayarak çok faydalı olacak ve eğitim sistemlerimiz daha dayanıklı hale gelecektir."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.