MEB´den babalara destek  
MEB´den babalara destek

MEB´den babalara destek

Millî Eğitim Bakanlığı, demokratik bir aile ortamının oluşturulması ve bu sayede çocukların kapasitelerini en üst düzeyde gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği Baba Destek Programı kapsamında açılan bin 330 kurs ile 26 bin 822 babaya eğitim verdi. 

MEB´den babalara destek

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün AÇEV iş birliğiyle başlattığı, 2004 yılından beri uygulanan Baba Destek Programı devam ediyor. Ankara’da düzenlenen son programın sertifika töreni Nisan ayında yapıldı ve 54 babaya belgeleri dağıtıldı. 

BADEP’te katılımcı ve yüz yüze eğitim teknikleri kullanılarak babanın; çocuk bakımında önemli ve sorumlu olduğunun farkına varması, demokratik iletişim yöntemleri hakkında bilgi edinip bunları evde, eşi ve çocuklarıyla yaşama geçirmesi, çocuk gelişimi konusunda bilgilenmesi ve çocuğun gelişimine destek olacak tutumlar edinmesi amaçlanıyor. 

Ayrıca babanın;  edindiği bilgiler ışığında çocuğun gelişimine uygun beklentiler içine girmesi, çocuğuyla zaman geçirmesi ve onunla yakın ilişki içinde olması, okul süreçlerini takip edip destek vermesi, uygulama sonucu edindiği becerilerin bir kısmını iş ve diğer toplumsal ilişkilerinde kullanması da programın amaçları arasında yer alıyor. 

BADEP eğiticilerinin yaptıkları alan araştırması ve babalardan gelen talep doğrultusunda Eylül-Ekim ve Şubat-Mart aylarında program başlatılıyor. BADEP farklı yaş gruplarında çocuklara sahip babalar için ayrı içeriklerle ve 15’er kişilik gruplar oluşturularak haftada bir gün 2,5 saatlik 12 oturum hâlinde uygulanıyor. Bunun yanı sıra annelerin katılımı ile 2 adet Anne Toplantısı da yapılarak toplamda 14 haftada program tamamlanıyor.  

Bugüne kadar açılan bin 330 kurs ile ulaşılan baba sayısı 26 bin 822; ulaşılan baba çocuk sayısı ise 53 bin 644. 

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.