EİT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ 3. MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI BAKAN SELÇUK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI  
EİT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ 3. MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI BAKAN SELÇUK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

EİT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ 3. MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI BAKAN SELÇUK BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasında bölgesel özellikleri yansıtan eğitim programlarını geliştirmek, eğitimin her kademesinde eğitim kurumları arasında iş birliğini teşvik etmek; bölge dillerinde öğretim etkinliklerini desteklemek, öğretmenler için ortak hizmet içi eğitim programları düzenlemek, edebiyat, tarih ve coğrafya eğitimi alanlarında üye ülkeler arasında iş birliğini artırmak amacıyla kurulan EİT Eğitim Enstitüsü´nün 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın üç ihtisas kuruluşundan biri olan ve ülkemizde yerleşik bulunan EİT Eğitim Enstitüsünün 3. Mütevelli Heyeti Toplantısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında; EİT Genel Sekreteri Hadi Soleimanpour, EİT Eğitim Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Kireçci, Afganistan Eğitim Bakanı Rangina Hamidi, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, İran Eğitim Bakanı Mohsen Haji Mirzaee, Pakistan Federal Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanı Shafqat Mahmood, Kırgız Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Nurlan Omurov, Kazakistan Eğitim Bakanlığından Genel Müdür Yerkebulan Buranbayev, Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev, MEB AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, enstitünün çalışmalarına ivme kazandırmak için yapılan mütevelli heyeti toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selçuk, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin eğitim öğretim alanında iş birliği çalışmalarının artırılması en büyük temennimizdir. EİT Eğitim Enstitüsü'nün bölgemiz için önemli bir işbirliği zemini sağlamasını umuyoruz. Ortak çabaların bölgemizdeki eğitim, bilim, kültür çalışmalarına katkı sağlamasını ümit ediyoruz." diye konuştu.
 
Gündemin katılımcılar tarafından kabul edilmesinin ardından Selçuk, Enstitü üye ülkelerindeki mevkidaşlarına teker teker söz verdi.  
 
Mütevelli Heyeti Toplantısında; EİT üye ülkeleri arasında eğitim işbirliklerini artırıcı nitelikte çalışmalar yürüten EİT Eğitim Enstitüsünün yeni dönem başkanlığına EİT Eğitim Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif KİREÇCİ yeniden aday oldu ve Türkiye'nin adaylığı tüm ülkelerce memnuniyetle karşılandı. Bir sonraki dönem bütçesi ve çalışma programının kabul edildiği toplantıda ayrıca EİT üyesi ülkelerle Covid-19 sürecinde eğitime ilişkin işbirlikleri ve iyi uygulama örneklerinin paylaşımı ve bu süreçle ilgili Türkiye'nin deneyimlerinin diğer ülkelere aktarılması amacıyla bir toplantı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.