BURSALI ÖĞRENCİLERDEN 100. YILA ÖZEL "YENİ TÜRKİYE MARŞI"  
BURSALI ÖĞRENCİLERDEN 100. YILA ÖZEL

BURSALI ÖĞRENCİLERDEN 100. YILA ÖZEL "YENİ TÜRKİYE MARŞI"

Bursa'da Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesinin idareci, öğretmen ve öğrencileri, cumhuriyetin 100. yılında "Türkiye Yüzyılı"na ithafen yazıp besteledikleri "Yeni Türkiye Marşı"nı klipleştirdi.


Sözleri okul müdürü Yunus Akkoç, bestesi ise müzik öğretmeni Ömer Köylü'ye ait marşı, Musiki Projesinde öğrenim gören öğrenciler seslendirdi.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün "İmam Hatip Okullarında Program Çeşitliliği Projesi" kapsamında yurt genelinde açılan 14 eğitim kurumundan biri olan okulda "Musiki Projesi" uygulanıyor.

 

Yaklaşık 60 öğrencinin bulunduğunu projede, öğrenciler ney, kanun, ud, tambur, bendir, keman ve bağlama gibi enstrümanları tanıyan, en az birini çalabilen, ses terbiyesi ve musiki eğitimi ile geleneksel güfte ve besteleri seslendirebilen bireyler olarak yetişiyorlar.

 

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir çalışma ortaya koyma düşüncesiyle yola çıkan öğretmen ve öğrenciler bu kapsamda bir eser hazırladı. Cumhuriyetin 100. yılında "Türkiye Yüzyılı"na ithafen yazıp besteledikleri "Yeni Türkiye Marşı"nı klipleştirdiler.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.