BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Son günlerde basında Bakanlığımız ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında yapılan protokolle ilgili haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

Bakanlığımız ile Fenerbahçe Spor Kulübü arasında Kadıköy ilçesi İstanbul Anadolu Lisesi (Eski Kenan Evren Anadolu Lisesi) arsa ve binalarının yapılacak tesisler karşılığında Fenerbahçe Spor Kulübüne devrine dair 11.11.2002 tarihinde bir protokol düzenlenmiştir.  

 

Söz konusu protokol gereği Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından taahhüt edilen okul bina ve eklentilerinin taahhüt süresinde ve öngörüldüğü koşullarda yapımının gerçekleştirilmediğinden hareketle protokol 2009 ve 2011 yıllarında ek protokollerle revize edilmiştir. Yapılan protokoller Bakanlığın iyi niyetini ve kamu menfaatini gözetici tavrının en açık göstergesidir. 

 

Bu  protokoller kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübünce;

1) Sancaktepe’de 24 derslikli İlkokul,  

2) Üsküdar’da 32 derslikli İlkokul,  

3) Ataşehir’de 40 derslikli Anadolu Lisesi,

4) Ataşehir Mevlana Anadolu Lisesi bahçesine spor salonu ve konferans salonu yapılması öngörülmektedir. 

 

Ancak ek protokollere rağmen Fenerbahçe Spor Kulübünün öngörülen eğitim birimlerini süresi içinde ve mevzuata uygun formda inşa edip teslim etmediği görülmüştür. Örneğin protokol kapsamındaki eğitim ünitelerinden bir tanesi ile ilgili hiç bir adım atılmamıştır. Kulüp tarafından yükümlükleri içerisinde yer alan bazı işlere dair kısmi teslimatlar gerçekleşmiş ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. 

 

Ana protokol ve ek protokoller kapsamında yapılması öngörülen eğitim ünitelerinin toplam maliyeti 18 milyon 480 bin 200 liradır. Buna karşılık Bakanlığımıza ait olup edimlerin tamamlanması durumunda Fenerbahçe Spor Kulübüne tahsis edilmesi talep edilen taşınmazların değerleri ise toplam 345 milyon 726 bin 200 liradır.

 

Fenerbahçe Spor Kulübünün edimlerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmemesine rağmen, Bakanlığımız iyi niyetli davranarak protokolleri revize etmesine ve kendisine tahsis edilen gayrimenkul ile karşılığında yapacağı eğitim ünitelerinin maliyeti arasında kulüp lehine ciddi bir kamu desteği olmasına rağmen Kulüp yetkililerinin Bakanlığı itham edici ve kamuoyunu yanlış yönlendiren açıklamalarını kamuoyunun bilgi ve takdirine sunmak zorunluluğu doğmuştur. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.