BASIN AÇIKLAMASI  
BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI


BASIN AÇIKLAMASI

Bugün bazı medya organlarınca “TEOG sınavında, bir ilimizde soruların bulunduğu kapalı kutunun kilidinin kırıldığı ve buna yönelik bir tutanak tutulduğu” ile ilgili habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

 

Sınav evrakının bulunduğu kutular çelik kilitli nakil aracında taşınmaktadır. Sınav evrakı çift kilitli kutularda ve kutuların içinde iki ayrı güvenlik poşeti içerisinde muhafaza edilmektedir. Sınav evrakı bulunan kutular, kurye ve emniyet görevlileri nezaretinde İl Sınav Merkezlerine tutanakla teslim edilmektedir. Kimi zaman evrakların taşınması sırasında nadiren de olsa kilitlerden biri hasar görebilmektedir. Bu durum kutunun açılmasını asla mümkün kılmaz. 

 

Bahsi geçen ilimizde yapılan araştırmada iki kutumuzun birer kilidi taşıma esnasında hasar görmüş ve kutuların açılmadığı tutanakla tespit edilerek gereken önlemler alınmıştır. Sınav kutularından biri, ilgili okulda açılarak tek kullanımlık binaya ait güvenlik poşetinin hasarsız olduğu, alınmış olan güvenlik tedbirlerinde herhangi bir sorun olmadığı, evrakın tam olduğu tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. Diğer kutu ise güvenli bir şekilde sınav merkezinde kullanılmak üzere bekletilmektedir.

 

Soruların ve sınavların güvenliğini ihlal edecek herhangi bir güvenlik zaafı söz konusu değildir. Nitekim bugün yapılan sınavlar güvenli bir ortamda gerçekleşmiş olup, yarın yapılacak sınavlar da aynı hassasiyet ile gerçekleştirilecektir.

 

Kamuoyunu ve çocuklarımızı tedirgin etmeyi amaçlayan bu ve benzeri haberlerin sınav güvenlik uygulama süreçleri bilinmeden kasıtlı olarak belli merkezlerce provokasyon amaçlı hazırlandığı aşikârdır. Sınavlar, devam ettiğinden ilgili medya kuruluşlarını öğrencilerimizin moral ve motivasyonu açısından daha dikkatli olmaya davet ediyoruz.

 

Bakanlığımızca sınavların güvenliği için her türlü tedbir alınmıştır. Bu tür asılsız haberler nedeni ile veli ve öğrencilerimizin herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yoktur. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.