BAKAN YUSUF TEKİN İLE BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, GENÇLERBİRLİĞİ SPOR LİSESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN YUSUF TEKİN İLE BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, GENÇLERBİRLİĞİ SPOR LİSESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAKAN YUSUF TEKİN İLE BAKAN OSMAN AŞKIN BAK, GENÇLERBİRLİĞİ SPOR LİSESİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Gençlerbirliği Spor Lisesinin açılış törenine katıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlerbirliği Kulübü arasındaki iş birliği protokolü imza töreni ile Gençlerbirliği Spor Lisesi'nin açılışı, İlhan Cavcav Tesisleri'nde yapıldı.
 
Törende konuşan Bakan Yusuf Tekin, Gençlerbirliği Kulübü'nün 100. yaşını kutladığına işaret etti. Bakanlıkların yaptığı bu tür etkinliklerin başarılı olmasında siyasi iradenin desteğinin önemini vurgulayan Tekin; sportif başarı, sportif tesisleşme ve sporcu yetiştirilmesi konusunda çok hassas davranan ve bu konuda kendilerini sürekli yönlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sundu.
 
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak iki yıl, Millî Eğitim Bakanlığında da müsteşar olarak beş buçuk yıl görev yaptığını hatırlatan Tekin, o yıllarda kamuoyunda çok magazinleştirilen "proje okulu" kavramını Türk eğitim literatürüne kazandırdıklarını anlattı. Proje okullarında eğitim müfredatının, eğitici kadrosunun ve öğrenci seçiminin sahadaki kişilerle birlikte yürütüldüğünü dile getiren Tekin, bu anlamda ilk modelin Gençlerbirliği ile yapılmadığını, 2014'te Fatih Terim'in millî takımlar teknik direktörü olduğu dönemde Riva'daki futbol lisesinde de uygulandığını kaydetti.
 
Tekin, bu okulun futbolla ilgili müfredatını Futbol Federasyonu ile ortak yaptıklarını, eğitimci kadronun oluşturulmasında federasyonun yetkilendirdiği kişilerden faydalandıklarını ve öğrenci seçiminde de genel düzeneğin dışına çıktıklarını belirtti.
 
Voleyboldaki başarıda, voleybol lisesinin büyük katkısı var
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle aynı modeli başka branşlarda başlattıklarını, voleybol lisesinin bunun en başarılı örneği olduğunu dile getiren Tekin, "Türkiye'de kadın voleybolu ve voleybolla ilgili bir başarıdan söz edebiliyorsak Türkiye Voleybol Federasyonu ile ortak yürüttüğümüz voleybol lisesinin bunda büyük katkısı olduğunu düşünüyorum." dedi.
 
Bu okulları yaygınlaştıracaklarını bildiren Tekin, "Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği hâlinde başka federasyonlarla da işbirliği yapacağız. Sadece federasyonlar ya da spor değil, benzeri projelerimizi güzel sanatlar alanında da yürüteceğiz. Sektörde söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları, gerçek ve tüzel kişilerle ortak protokollerle güzel sanatlar liselerini de tematik hale getireceğiz." diye konuştu.
 
"Sportif eğitim ya da akademik eğitim ikileminden kurtaracak"
Bakan Tekin, futbol lisesinin kendi içinde çok dinamik, futbolu, sektörü sürekli takip edecek bir proje olduğuna işaret etti.
 
Okulun, sektörün içinden bir yapıyla kurgulandığını ifade eden Tekin, şunları kaydetti: "Türkiye'de sporla ilgili olarak kamuoyundaki en büyük eleştirilerden biri, sportif eğitim ya da akademik eğitim, çocukları ikisinden birini tercih etmek ikilemiyle karşı karşıya bırakmak. Bu aslında çocuklarımızı bu ikilemden de kurtaracak çok yararlı bir proje. İnşallah, bundan sonra hem sportif anlamda yetenekleri zamanında keşfedilmiş ve bu doğrultuda eğitim verilmiş hem de bu eğitim verilirken akademik eğitimi aksatılmamış, dolayısıyla futbol ya da sporun herhangi bir alanından Türkiye kamuoyuna mal olduktan sonra konuşmalarıyla, davranışlarıyla gençlere rol model olacak iyi eğitimli bireyler yetiştirmek ana hedefimiz. "
 
"Yeni Arda Gülerlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da burada yaptığı konuşmada, "Gençlerbirliği 100 yıllık çınar, çok önemli kulüp. Böylesine güzel fikri Milli Eğitim Bakanlığımız ile oluşturması çok önemli." dedi.
 
Bakan Tekin'in müsteşarlığı döneminde de spor liselerine önem verdiğini dile getiren Bak, şöyle devam etti: "Bunların sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Yakınımızda voleybol lisesi var. Bu proje başarılı bir süreç geçirdi. Oradan yetişen pek çok sporcu başarılı sonuçlar elde etti. Bu dönemde bu süreci kendisiyle tekrar ele aldık, bu konular üzerinde çalışıyoruz. Buralardan çok önemli sporcuların yetişeceğine inanıyoruz."
 
Bak, Gençlerbirliğinin özellikle İlhan Cavcav döneminde yurt dışından getirdiği ve altyapıdan yetiştirdiği çok sayıda futbolcuyu önemli kulüplere transfer ettiğini belirterek, "En son Arda Güler'in Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe'ye, oradan Real Madrid'e gitmesi çok önemli bir süreç. Yeni Arda Gülerlerin buradan yetişeceğine inanıyoruz. Doğru bir konsept. Millî Eğitim Bakanlığı ile bu konuda ortak çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Gençlerbirliğinin Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Osman Aşkın Bak, "Hoca ile (Sinan Kaloğlu) sohbet ettik. Yeniden Süper Lig'e döneceğini bu seneki kadrosundan hissediyoruz. Böylesine önemli bir kulübün altyapıya yaptığı yatırımları biliyoruz. Bunu daha da güçlendirecek, spor lisesi yaklaşımı çok önemli. Tematik liselerin olması, daha doğru sonuçlar çıkarıyor. Bir kulüple bunun yapılması çok daha önemli. Gençlerbirliğinin Türk sporunun altyapısına yeni sporcuları, yıldızları kazandıracağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.