Bakan Yılmaz Sivas´ta  
Bakan Yılmaz Sivas´ta

Bakan Yılmaz Sivas´ta

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas´a geldi. 

Bakan Yılmaz Sivas´ta

Sivas Valiliğini ziyaret eden Bakan Yılmaz daha sonra Sivas Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için verilen iftara katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi? 1921´de. Ne diyor, ´Bastığın yerleri ´toprak!´ diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı´. Bu şehitler bugünün olayı değil. İstiklal Marşı´nın yazıldığı günlerde de binlerce şehidimiz vardı, ondan söylüyor." diye konuştu.

 

Bakan Yılmaz, şehidin aziz hatırasını yaşatmanın yolunun onlardan alınan ve uğrana can verdikleri, bayrak, ezan, vatanı eskisinden daha güçlü kılmak olduğunu vurguladı.

 

Bakan Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, "Bir ve beraber olursak işte o zaman bu vatan için akıtılan kanlar, bu vatan için verilen canlar boşa gitmedi. Bunu sağlamanın yolu da daha çok çalışmak. İnşallah hep beraber şehitlerimizin emaneti olan bu vatanı aldığımızdan çok daha iyi, güçlü, müreffeh, zengin olarak bizden sonra gelenlere teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.