Bakan Avcı Siirt´te toplu açılış töreninde  
Bakan Avcı Siirt´te toplu açılış töreninde

Bakan Avcı Siirt´te toplu açılış töreninde

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Siirt´te gerçekleştirilen ve içinde birçok eğitim tesisinin bulunduğu toplu açılış törenine katıldı.

Bakan Avcı Siirt´te toplu açılış töreninde

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katılımıyla Siirt´te gerçekleştirilen toplu açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt´te toplu açılış töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı konuşmasında, 162 milyon lira yatırım bedeli olan 40 eser ve hizmetin yanı sıra Siirt´te eğitim ve diğer alanlarda gerçekleştirilen yatırımları anlattı. 

 

Toplam 33 milyon lira yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmının hayırseverlerin destekleriyle inşa edildiğini belirten Erdoğan, hayırseverleri tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü toplu açılışta merkez Anadolu Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi, Kurtalan Anadolu Lisesi, Baykan Lisesi, Şirvan Endüstri Meslek Lisesinin de aralarında bulunduğu 263 dersliği, 3 pansiyonu, 3 çok amaçlı salonu ve 27 lojmanı resmen hizmete açtıklarını kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt´in 7 bin öğrenciye sahip üniversitesi, bin 155 kapasiteli öğrenci yurdu olduğunu ve 300 yataklı devlet hastanesi olduğunu belirterek bunları yeni yatırımların takip edeceğini bildirdi. Cumhuriyet Meydanı´ndaki toplu açılış töreninin ardından İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kampüsüne giden Cumhurbaşkanı  Erdoğan, TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdunun açılış törenine katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan LİMAK Holding tarafından yaptırılan TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Yurdu´nun açılışında yaptığı konuşmada, tesiste kız imam hatip okulu, yurt, spor ve konferans salonun da yer aldığını belirterek, burada adeta bir külliyenin oluştuğunu söyledi. Çok kısa bir zamanda bu projenin hayata geçirildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı  Erdoğan, ´´Her takdirin üzerinde bir okul projesi oldu. Hayırseverimiz Nihat Özdemir Bey´e huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum´´ ifadelerini kullandı.

 

´´Buralardan mezun olan öğrencilerimiz geleceğe çok daha farklı bakacak´´

´´Bunlar inanıyorum ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde adeta işaret fişekleri olacak´´ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında şunları söledi: ´´Öğrencilerimizin bu şekilde mükemmel yurt ve okullarda okuyor olmaları inanıyorum ki onların geleceğe yönelik ufkunu da artıracaktır. Onları ayrıca öz güven sahibi kılacaktır. Yani buralardan mezun olan öğrencilerimiz geleceğe çok daha farklı bakacak, çok daha güçlü, onurlu bir şekilde yürüyecektir. İnşallah buralar Türkiye´deki üniversite imtihanlarında derece yapacaklardır. Buradan niye birinciler çıkmasın? Niye ikinci, üçüncü ilk onun içinde ilk yüzün içinde niye çıkmasın? İnşallah bunlar çıkacak ben size inanıyorum, güveniyorum."

 

Bakan Avcı: Siirt neden nereye geldiğimizi çok iyi biliyor

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, Siirt’te açılışı yapılan tesislerin yarısının Millî Eğitim Bakanlığına ait olduğunu belirterek tesislerle ilgili şu bilgileri verdi: “Siirt’te 2002-2003 yılında 2 tane anaokulu vardı, şimdi 23 tane var. Siirt’te 28 Şubat nedeniyle 8 yıllık eğitim dayatması sebebiyle ilkokullar, ortaokullar  birleştirilmişti. 297 tane temel eğitim kurumu vardı. Bütün imam hatip ortaokulları da kapatılmıştı. Bugün Siirt’te 310 ilkokul, 117 ortaokul  427 kurum var. 297’den 427’ye. Kapatılan imam hatip ortaokullarının yerine de 6 tanesini açtık. İmam hatip lisesi 1 taneydi onunla birlikte 9 tane Anadolu imam hatip lisesi var şimdi. Anadolu lisesi 1 taneydi şimdi 13 tane. Sosyal bilimler lisesi yoktu şimdi var. Fen lisesi 1 taneydi şimdi 2 tane. Güzel sanatlar lisesi yoktu şimdi var. Spor lisesi yoktu şimdi var. Anadolu meslek lisesi 1 taneydi şimdi 6 tane. Sağlık meslek lisesi yoktu şimdi 2 tane. Meslek lisesi 6 taneydi şimdi 17 tane. Çok programlı lise 1taneydi şimdi 4 tane. Anadolu turizm otelcilik lisesi yoktu şimdi var. Anadolu iletişim meslek lisesi yoktu şimdi var. İlköğretim iş okulu engelli öğrencilerimiz için yoktu şimdi var. 16 tane ilk ve ortaöğretim pansiyonu vardı bugün açılışını yaptıklarımız hariç şimdi 30 tane var.”

 

Bakan Avcı, Siirt’in nereden nereye geldiğimizi çok iyi bildiğini, bu meydanın da pek çok şeye şahit olduğunu vurgulayarak, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.