Bakan Avcı: Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez  
Bakan Avcı: Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez

Bakan Avcı: Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımızı yakan örgüt halk düşmanıdır, gençlik düşmanıdır, eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz.“ dedi. 

Bakan Avcı: Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez

Muş´un kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kente gelen Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Belediye Meydanı´nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 13 yıldan beri Türkiye bütçesinde en büyük payın milli eğitime ayrıldığını belirtti.

 

"Bu çerçevede Muş´ta nereden nereye geldiğimizi hatırlayalım" diyen Bakan Avcı, "2002 yılında Muş´ta, 2 bin 240 derslikli okul vardı. Bugün 4 bin 819 derslik var. Bu şu demek. Muş´ta 2002´de ne kadar derslik varsa ondan daha fazlasını biz yapmışız. 2002´de 2 bin 829 öğretmen görev yapıyordu, bu yıl 6 bin 36 öğretmen görev yapıyor. Yeter mi yetmez. Daha fazlası gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren daha da fazlası olacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu. 

 

Öğrenciler artık üç kişilik odalı pansiyonlarda kalıyor

Bölgede eğitim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirildiğine değinen Bakan Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ana muhalefet partisi lideri grup toplantısında dedi ki ´Millî Eğitim Bakanlığı 13 yıldır bir tane bile yurt ve pansiyon yapmadı.´ Kim akıl veriyor, kim danışmanlık yapıyor bilmiyorum ama Sayın Genel Başkanın kast ettiği her neyse, ister üniversite öğrencilerinin devam ettiği yurtlar olsun, ister orta öğretim öğrencilerinin kaldığı pansiyonlar olsun, her ikisinde de fevkalade yanlış bilgilendirildiği, yanlış bildiği çok açık. Şimdi Muş´tan düzeltelim. Bakın Türkiye genelinden söz etmiyorum. Türkiye genelinde bin 141 yeni pansiyon yaptık. Muş´ta 2002 yılında MEB´e bağlı 31 pansiyon vardı. Şimdi 50 pansiyon var. Muş´ta 2002 yılında pansiyonda kalan öğrenci sayısı 8 bin 738´di, şimdi 15 bin 473. Bir tane bile pansiyon yapmadı deniyor ya. Üstelik bunlar 2002´deki gibi kalabalık pansiyonlar değil. 3 kişilik odalarda daha hijyenik şartlarda, sağlıklı şartlarda hizmet veren pansiyonlar. 2002´de Muş genelinde 2 tane öğretmenevi vardı, şimdi 5 tane var. Öğretmenlerin Muş´ta daha uzun süre kalabilmesi için; 570 öğretmen lojmanı vardı şimdi 707 öğretmen lojmanı var. Bunlar da yetmez daha fazlasını yaptık, yapacağız inşallah."  Geçen yıl Kobani olayları bahanesiyle Muş´ta da bazı terör saldırılarının yaşandığını anımsatan Bakan Avcı, "Özellikle okullarımıza, pansiyonlarımıza yönelik saldırılar oldu. Varto´da 12, Bulanık´ta 7 okulumuz yakıldı, yıkıldı, tahrip edildi. Ama ne yaptık 1 yıl geçmeden yıktıklarının yerine, çok daha iyisini daha güzelini yaptık, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin hizmetine sunduk." diye konuştu.

 

"Devlet nerede okula ihtiyaç varsa, nerede pansiyona ihtiyaç varsa devlet orada" ifadesini kullanan Bakan Avcı,  şunları söyledi: "Varto´daki 12 okulumuzu da yeniden daha güzel yaptık, Bulanık´ta da 7 okulumuzu yeniden yaptık. Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımızı yakan örgüt halk düşmanıdır, gençlik düşmanıdır, eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz."

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.