Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlandı  
Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlandı

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlandı

Asli öğretmenliğe geçiş yazılı sınav başvuruları 24 Ağustos- 11 Eylül 2015 tarihleri arasında online olarak yapılabilecek. 11 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecek sınavın sonuçları ise 2 Kasım 2015 tarihinde açıklanacak.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı Başvuru Kılavuzu yayımlandı

Öğretmen Atama ve yer değiştirme Yönetmeliği kapsamında aday öğretmenler için yapılacak sınav takvimi açıklandı. Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nce performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan aday öğretmenler, bir yıl fiilen çalışma şartını yerine getirmeleri halinde sınava girebilecek.

Aday öğretmenler, Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınav başvurularını http://www.meb.gov.tr/ adresinden 24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar online olarak yapabilecek. Adaylar yaptıkları başvurunun çıktısını alarak, kendi kurum müdürlerine onaylatıp imzalatacaklar. Adayların, sınav ücreti için 50 lira, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ya da Türkiye Halk Bankası’nın herhangi bir şubesine 24 Ağustos’tan 11 Eylül 2015 tarihine kadar yatırmaları gerekiyor.

 

Sınava giriş belgesi internette

Sınava giriş belgeleri sinavlar.meb.gov.tr/ ve http://www.meb.gov.tr/ adreslerinde yayımlanacak. Adaylar sınava giriş belgelerinin çıktısını kurum müdürlerine imzalatıp onaylatmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesinde; adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği okul ve salon bilgileri yer alacak.

 

100 soru için 120 dakika

Sınav 11 Ekim 2015 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. Tek oturumda gerçekleşecek sınav, 120 dakika sürecek. Sınavda 4 seçenekli 100 çoktan seçmeli soru sorulacak. Soruların yüzde 20’si 657 ve 4483 sayılı kanunlardan, yüzde 30’u bakanlık teşkilatı, görevleri ve mevzuatından, yüzde 50’si de öğretmenlik uygulamalarından gelecek.

Sınav sonuçları 2 Kasım 2015 tarihinde Bakanlığın sinavlar.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

Kılavuzun tamamı için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.